شاید این پرسشی باشد که با دریافت پاسخ آن بتوان بسیاری از ابهامات در این زمینه را برطرف نمود. نگهداری روغن های صنعتی به دلیل ترکیبات خاصی که دارند بسیار حائز اهمیت است.
ممکن است روغن های صنعتی دچار کف شوند. علت کف کردن روغن صنعتی برگرفته از مسائل مختلفی است برای مثال رطوبت و آلودگی تاثیر زیادی در این مساله دارند. این مساله به هیچ وجه عادی نیست و باید جدی گرفته شود. در ادامه این مقاله شما را بیشتر با علت کف کردن روغن های صنعتی آشنا می کنیم.
روان کننده ها یا به اصطلاح امروزی روغن صنعتی موادی هستند که به طور رایج جهت کاهش اصطکاک میان سطوح به کار می روند و سبب کاهش گرمای ناشی از حرکات سطوح می گردند. روغن صنعتی معمولا به شکل مایع وجود دارد و می توان از آن ها در سیستم های هیدرولیکی استفاده کرد.
از طرفی روغن های جامد نیز وجود دارند که از جمله آن ها می توان به گریس اشاره کرد. پی در حالت کلی می توان گفت روغن های صنعتی در دو نوع روغن (مایع) و گریس (جامد ) در بازار صنایع وجود دارند.
استفاده از روغن های صنعتی جامد برای مکان هایی که حرارت بالاتری دارند گزینه بهتری به شمار می روند. روغن با آب مخلوط نمی شوند و به دلیل چگالی پایین در سطح آن شناور می مانند. روغن های صنعتی به دلیل پایین آوردن اصطکاک به روانکاو معروف هستند. از کاربردهای روغن صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
روغن صنعتی یکی از انواع روغن گردشی است که در همان اوایل می توان در آن کف مشاهده نمود. این در حالی است که این کف فقط می تواند میزان مشخصی داشته باشد و بیشتر از آن به هیچ وجه عادی نیست و می تواند در کارکرد این روغن خلل ایجاد کند.
ایجاد کف زیاد در روغن های صنعتی سبب می شود کیفیت روغن افت پیدا کند و اگر این کف زیاد شود روغن استاندارد خود را از دست داده و عملا نمی توان از آن استفاده کرد. مسائل مختلفی می توانند در استاندارد بودن روغن تغییر ایجاد کند که از آن جمله می توان به رطوبت، گرد و غبار و حتی ورود یک جریان هوای ساده اشاره کرد.
در مواردی می توان با رفع آلودگی مشکل به وجود آمده را برطرف کرد این در حالی است که اگر روغن به مدت طولانی آلوده شده باشد لازم است از ضد کف استفاده شود. در حالت کلی می توان گفت علت کف کردن روغن صنعتی می تواند ناشی از موارد زیر باشد.
پس از آشنایی با علت کف کردن روغن صنعتی شاید برای برخی افراد سوال باشد که استفاده از روغن کف دار مانعی دارد یا خیر؟
اگر پس از انجام آزمایش تشخیص کف این روغن ها کف داشته باشند و وارد بازار شوند به هیچ وجه مهر استاندارد دریافت نمی کنند. همچنین استفاده از این روغن می تواند موجب ایجاد مشکلاتی شود که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
علت کف کردن روغن می تواند به دلایل مختلفی باشد که اصلی ترین علت آن را می توان کاهش ضد کف و مواد افزودنی دانست. لازم است راهکارهایی به کار گرفته شود تا از ایجاد کف در روغن جلوگیری به عمل آید که برخی عبارت اند از: