روغن های صنعتی بر اساس میزان گرانروی به چند نوع سبک، متوسط و سنگین تقسیم می شوند.
روغنهای سبک، با گرانروی 10-5 سانتی استوک (1 سانتی استوک = 10-6 مترمربع بر ثانیه) در دمای 50 درجه سانتیگراد و نقطه ریزش تا 25- درجه سانتیگراد، برای روانکاری ماشین آلات پرسرعت و کم بار استفاده می شوند. این دسته روغن های صنعتی شامل روغن های L (روغن ولوسایت) و روغن های T (روغن نفت خام) است که برای روانکاری قابهای چرخشی در صنعت نساجی، اسپیندل دستگاه های تراش فلز و موتورهای پرسرعت کم مصرف استفاده می شود.
روغن تفکیک کننده نوع L برای روغن کاری تفکیک کننده های سبک، چرخ خیاطی و دستگاه های صحافی و بافندگی کاربرد دارد و روغن صنعتی MVP (با نقطه ریزش -60 درجه سانتی گراد) برای روان کاری دستگاه های اندازه گیری و نظارت دقیق استفاده می شود.
روغنهای صنعتی متوسط، با گرانروی 50-10 سانتی استوک در 50 درجه سانتیگراد و نقطه ریزش ریختن تا 30 درجه سانتیگراد، برای روغن کاری ماشین آلات با سرعت متوسط و تحت بار متوسط استفاده می شوند. این گروه شامل روغن های روانکاری ماشین نخ ریسی، روغن تفکیک کننده T و روغن تلگرافی است. این روغن ها در بسیاری از بخشهای صنعت (صنایع سبک، فلزکاری و غیره)، برای روغن کاری یاطاقان موتورهای الکتریکی کم مصرف و در سیستم های هیدرولیک ماشین آلات فلزکاری مورد استفاده قرار می گیرند.
روغن های صنعتی سنگین، با گرانروی 30-10 سانتی استوک در 100 درجه سانتیگراد و نقطه ریزش نسبتاً بالا، برای روانکاری تجهیزات صنعتی که با سرعت کم و تحت بارهای سنگین کار می کنند مثل تجهیزات پرس و چکش کاری و چرخ دنده های حلزونی و دندانه ای استفاده می شوند.
علاوه بر سه گروه فوق الذکر، روغنهای صنعتی همچنین شامل روغنهای ابزار، با گرانروی نسبتاً زیاد (20-10 سانتی استوک در 50 درجه سانتیگراد) و نقطه ریزش پایین (تا 70- درجه سانتیگراد) برای روان کاری دستگاههای اندازه گیری می باشند.
روغن ساعت با گرانروی 30-20 سانتی گراد در دمای 50 درجه سانتیگراد و نقطه ریزش 20- درجه سانتی گراد نیز یکی دیگر از انواع روغن های صنعتی است.
روغن توربین گرانروی 20-50 سانتیستوک در 50 درجه سانتیگراد و نقطه ریزش تا 15- درجه سانتیگراد دارد و می تواند به عنوان ضد زنگ و محافظ استفاده شود و هم چنین از طریق چرخش روغن برای روانکاری یاتاقان و قطعات جانبی در توربین های آب و بخار کاربرد دارد.
از دیگر انواع روغن های صنعتی می توان روغن کمپرسور را نام برد که پایداری بالا، نقطه اشتعال زیاد (270-210 درجه سانتی گراد) و گرانروی بالایی (20-10 سانتی استوک در 100 درجه سانتی گراد) دارد و برای روانکاری کمپرسورها و دمنده های رفت و برگشتی و چرخشی استفاده می شود.
این دسته از روغن های شنعتی هم چنین شامل روغن یخچال برای روانکاری کمپرسورهای ماشین های برودتی است: روغن KhA (frigus) (برای روانکاری کمپرسورهای آمونیاک و دی اکسید کربن) و روغن هایKhF-12 (نقطه ریزش -40 درجه سانتیگراد) و KhF-22 (نقطه ریزش -60 درجه سانتیگراد) (برای روانکاری کمپرسورهای فریونی).
آخرین گروه از انواع روغن های صنعتی روغن های هیدرولیک هستند. آنها به عنوان سیال در سیستم های هیدرولیکی مختلف مانند سیستم های ترمز وسایل نقلیه موتوری و درایو های هیدرولیک ابزارهای ماشین استفاده می شوند و همه آنها دارای نقطه ریزش پایین (تا 70- درجه سانتیگراد) هستند، درجه خلوص بالایی دارند و از نظر اکسیداسیون پایدار هستند.